Welkom bij DentiPelt


Van eenvoudige consultatie tot gespecialiseerde behandeling. Wij bieden mondzorg op uw maat.

Over ons

Een aquarium vol cichliden verwijst niet alleen naar de vorige eigenaars ‘de Siervis‘, bekend in Pelt en omstreken, waar men de mooiste vissen/ schildpadden en toebehoren kon kopen, maar recent ook naar tandartsenpraktijk DentiPelt, een moderne en multidisciplinaire tandartsenpraktijk waarin de kwaliteit van de behandelingen en de zorg voor de patiënt centraal staan.

Door alle tandheelkundige specialiteiten onder één dak aan te bieden kunnen we een tandverzorging van A tot Z aanbieden. Hiervoor staat een team van tandartsen voor u klaar. Zij werken met de meest moderne apparatuur en de nieuwste technologie.

De huiselijke inrichting van onze praktijk zorgt ervoor dat iedere patiënt zich op zijn gemak voelt. Dankzij de ontspannen sfeer wordt ook voor angstige patiënten de drempel om naar de tandarts te gaan verlaagd. Omdat ons team klein is, stelt dit ons in staat om u een persoonlijke benadering te bieden. Wij realiseren ons hoe belangrijk het kan zijn om vertrouwde gezichten te zien. Wij hebben er dan ook alles voor over om onze patiënten met een tevreden gevoel naar huis te laten gaan.

Filosofie

Voorkomen is beter dan genezen.

We wachten niet af tot we bij een controle een probleem tegenkomen om vervolgens dat ene probleem op te lossen en opnieuw te wachten op het volgende. Bij elk controle inventariseren we de problemen, de risico’s en uw wensen. Via preventieve zorg en het opstellen van een behandelplan op lange termijn streven we naar ons doel namelijk een goed onderhouden, blijvend, gezond en mooi gebit. Dit kan bestaan uit het verderzetten van periodieke controles tot het uitvoeren van een complex behandelplan. De modernste technieken en apparatuur laten ons toe minimaal ingrijpend en voorspelbaar te werken. Zo zijn we mogelijke problemen bijna altijd een stap voor.

Precisie & voorspelbaarheid

Elke patiënt is uniek. Persoonlijke aanpak, duidelijke communicatie en hoge kwaliteit staan bij ons hoog in vaandel.

Om ons doel te bereiken beschikken we over de modernste technieken en apparatuur. We hechten veel belang aan constante bijscholing.

De conebeam CT en 3D planning laat ons toe implantaten uiterst precies en voorspelbaar te plaatsen en soms onbegrepen pijnklachten op te sporen.

De microscoop vergroot en verlicht zodat we alles tot in het kleinste detail kunnen zien. Zo kunnen we minimaal invasief werken en wordt er zoveel mogelijk tandsparend gewerkt.

Onze praktijk beschikt over een 3D- scanner. Zo verkrijgen we de nodige gevens digitaal. Hierdoor hoeven er in vele gevallen geen afdrukken meer worden genomen, wat als aangenaam wordt ervaren.

Deze richtlijn zorgt ervoor dat het infectierisico bij de patiënten en onze medewerkers tot nihil wordt herleid.

Transparantie

Transparantie is bij ons erg belangrijk. Zowel over de behandelingsmogelijkheden als de kostprijs hiervan. Daarom maken we voor u een vrijblijvende offerte en planning, zodat u een juiste beslissing kunt nemen.

Ons team staat voor u klaar!

Tandarts

Axelle Sleurs

Gegevens

Tandarts – Implantoloog

Andries Matthijs

Gegevens

Tandarts – Orthodontie/ endodontologie

Carola Nouwen

Gegevens

Tandarts

Heleen Vanhoudt

Tandarts / Implantoloog

Jan Winters

Tandarts

Stan Buys

Mondhygiënist

Silke Didden

Gegevens

Baliemedewerkster

Petra Thonissen

Baliemedewerkster

Senna Aerts

Assistente

Danielle van de Goor

student tandheelkunde

Morsal Dehzad

Assistente

Melissa van Samang

Assistente

Lisa Poelmans

Controle

Voorkomen is beter dan genezen. Het krijgen en behouden van een gezond gebit bestaat uit het goed verzorgen van uw mondhygiëne, maar ook het constateren van problemen in een vroeg stadium is erg belangrijk. Juist daarom is het belangrijk om ieder half jaar op controle te komen.

Lees meer

Orthodontie

Een mooie glimlach waar u trots op bent! Orthodontie is de specialisatie die zich bezighoudt met de optimalisatie van de stand van tanden in de kaken door middel van beugels. Waar vroeger vooral kinderen een beugel droegen, zien we tegenwoordig ook steeds meer volwassenen.

Lees meer

Implantologie

Wanneer een of meerdere elementen verloren zijn gegaan, kunnen we gebruik maken van implantaten. Een innovatieve techniek die veel potentieel heeft binnen de tandheelkunde is L-PRF. Hierbij verbetert het genezingsproces en herstel van het kaakbot. Ook een sinuslift en immediaat plaatsen van het implantaat behoren tot onze expertise.

  • Dentipelt Slider 1
  • Dentipelt Slider 2
  • Dentipelt Slider 3
  • Dentipelt Slider 4
  • Dentipelt Slider 5