Algemene & Preventie tandheelkunde


Voorkomen is beter dan genezen!

We streven ernaar de bestaande dentitie zo lang mogelijk te behouden.

Het krijgen en behouden van een gezond gebit bestaat uit het goed verzorgen van uw mondgezondheid, maar ook het constateren van problemen in een vroeg stadium is erg belangrijk. Juist daarom is het zo belangrijk om zeker eenmaal per jaar naar de tandarts te gaan. De controlefrequentie wordt bepaald aan de hand van uw risicoprofiel ( tandvleesprobleem, hoog cariesrisico, aanwezigheid van tandsteen). Om te blijven geniet van de maximale terugbetaling van de mutaliteit moet u tijdens ieder kalender jaar minstens 1 controle afspraak hebben gehad. Via onze recallsysteem proberen we u daar aan te herinneren via mail, sms of brief. U moet echter zelf nog contact met ons opnemen voor de afspraak.

Tijdens de controle afspraak worden volgende zaken verricht:

– Controle van alle tanden, vullingen en bestaande kronen of prothese.

– Controle van het tandvlees en mogelijk andere mondpathologie. Aan de hand van de Dutch Periodontal Screening Index (DPSI) zal de gezondheid van uw tandvlees gemeten worden.

– Indien nodig worden RX-foto’s gemaakt om caries, vullingen en onderliggende problemen op te sporen.

– Poetsinstructie

– Tandsteenreiniging en polijsten indien beperkt aanwezig, mocht er een zeer uitgebreide reiniging moeten gebeuren, zal de tandarts u een extra afspraak geven.

Wanneer er tijdens een controle toch een gaatje wordt ontdekt of een vulling die aan vervanging toe is, dan maken we steeds gebruik van tandkleurige vullingsmaterialen. Indien het te herstellen tanddeel erg groot is, kan er gekozen worden voor een kroon.

Wanneer er tandbederf aanwezig is op een tand, is het noodzakelijk dat de bacterien die aanwezig zijn verwijderd worden.
Gebeurt dit niet dan zal het gaatje groter worden en de kans bestaat dat de zenuw ontstoken raakt en een wortelkanaalbehandeling nodig is. Het is dus heel belangrijk dat we hier op tijd bij zijn.

Deze behandelingen zijn voor een groot deel terugbetaald door de ziekteverzekering en volledig terugbetaald bij kinderen tot 18 jaar.

Grijze amalgaamvullingen worden bij ons in de praktijk niet meer gebruikt.

Controle

Voorkomen is beter dan genezen. Het krijgen en behouden van een gezond gebit bestaat uit het goed verzorgen van uw mondhygiëne, maar ook het constateren van problemen in een vroeg stadium is erg belangrijk. Juist daarom is het belangrijk om ieder half jaar op controle te komen.

Lees meer

Orthodontie

Een mooie glimlach waar u trots op bent! Orthodontie is de specialisatie die zich bezighoudt met de optimalisatie van de stand van tanden in de kaken door middel van beugels. Waar vroeger vooral kinderen een beugel droegen, zien we tegenwoordig ook steeds meer volwassenen.

Lees meer

Implantologie

Wanneer een of meerdere elementen verloren zijn gegaan, kunnen we gebruik maken van implantaten. Een innovatieve techniek die veel potentieel heeft binnen de tandheelkunde is L-PRF. Hierbij verbetert het genezingsproces en herstel van het kaakbot. Ook een sinuslift en immediaat plaatsen van het implantaat behoren tot onze expertise.

  • Dentipelt Slider 1
  • Dentipelt Slider 2
  • Dentipelt Slider 3
  • Dentipelt Slider 4
  • Dentipelt Slider 5