Orthodontie


Rechte tanden zorgen voor een mooie glimlach, maar zijn ook beter schoon te houden.

Een mooie glimlach waar u trots op bent!

Orthodontie is de specialisatie die zich bezighoudt met de optimalisatie van de stand van tanden in de kaken door middel van beugels. Waar vroeger vooral kinderen een beugel droegen, zien we tegenwoordig ook steeds meer volwassenen. Maar liefst 25% van alle patiënten die een beugel dragen zijn tegenwoordig volwassenen.

Niet alleen esthetisch mooi?!

Rechte tanden zorgen voor een mooie glimlach, maar zijn ook beter schoon te houden. Daarnaast is het natuurlijk logisch te bedenken dat wanneer de tanden en kiezen in de meeste optimale stand tegenover elkaar staan, zij een optimale kauwfunctie hebben en minder slijtage geven.

Afhankelijk van uw persoonlijke situatie, zijn verschillende beugeltypen mogelijk. Tijdens consult zal met u besproken worden welk type het beste bij uw behandelplan past. Om een mooi resultaat te behouden wordt er na het beugelen een spalk geplaatst.

Een orthodontische behandeling is gedeeltelijk terugbetaald voor iedereen met een verplichte ziekteverzekering indien een kennisgeving gebeurt voor de leeftijd van 15 jaar. De aanvraag wordt opgesteld door de tandartsen voor orthodontie.

De tandartsen voor orthodontie in onze praktijk plaatsen verschillende type beugels waaronder type Invisalign (Aligner) en Insignia (blokjes) en de traditionele blokjes beugel.

Insignia

Bij tandartsenpraktijk DentiPelt werken we met een nieuw beugelsysteem dat ontwikkeld is in Amerika. Insignia is het meest vooruitstrevende en innovatieve beugelsysteem op de markt. Het gaat uit van de visie: Geen gebit is hetzelfde en ook beugels zijn dus maatwerk. Het onderscheidt zich van traditionele beugelbehandeling op verschillende punten:

  1. Vooraf maken we 3D-scan van het gebit. Aan de hand hiervan wordt door de tandarts met behulp van de geavanceerd software een design gemaakt.
  2. De software berekend de optimale bracket en bracket-positie per tand. Ook de draden zijn individueel gemaakt.
  3. De brackets worden op de tanden geplaatst met 3D-geprinte houdertjes, zodat deze op de perfecte positie worden geplakt.

Hiermee doen we er alles aan om de behandelperiode zo kort mogelijk te maken en het meest perfecte resultaat te behalen. Deze brackets zijn metaalkleurig. Echter begrijpen wij ook dat dit voor volwassenen een extra hindernis is.

Invisalign

Een totaal nieuw type beugel is Invisalign. Naast de bekende slotjesbeugel is er nu een beugel die uitneembaar en nagenoeg onzichtbaar is. Ideaal voor iedereen die liever een beugel uit het zicht heeft!

De Invisalign behandeling bestaat uit een reeks van nagenoeg onzichtbare en uitneembare aligners (bitjes), die je om de 1-2 weken vervangt door een nieuwe set. Alle aligners worden op maat gemaakt voor uw gebit. Telkens wanneer je een nieuwe aligner over de tanden klikt, zal je gebit geleidelijk verschuiven, tot het gewenste eindresultaat is bereikt.

Een behandeling met invisalign beugels is duurder dan een blokjes beugel. Het biedt dan ook enkele voordelen:

Esthetiek: Niemand zal merken dat u een behandeling ondergaat. De beugels zijn nagenoeg geheel ontzichtbaar.

Voorspelbaarheid: Met de 3D- ontwikkeling kunnen we voorspellen hoe uw tanden gepositioneerd zullen zijn op het einde van de behandeling.

Mondhygiene: U kunt uw tanden en kiezen poetsen zoals u altijd doet, omdat u de beugel zelf uit kunt doen.

Verwijderbaar: Indien u de beugels wenst uit te laten voor een foto, feest, etentje…kan dat probleemloos.

Er wordt wel 100% medewerking gevraagd. Als de beugeltjes niet correct of niet genoeg gedragen worden, verplaatsen de tanden niet of onvoldoende.

Soms kan het zijn dat aan het einde van de behandeling het nodig is om nogmaals een afdruk te maken om de laatste finishing touch te doen. Dit heet de refinement.

Vraag de tandarts dus gerust tijdens een consult of controle, wij zullen u een eerlijk advies geven over de mogelijkheden.

Controle

Voorkomen is beter dan genezen. Het krijgen en behouden van een gezond gebit bestaat uit het goed verzorgen van uw mondhygiëne, maar ook het constateren van problemen in een vroeg stadium is erg belangrijk. Juist daarom is het belangrijk om ieder half jaar op controle te komen.

Lees meer

Orthodontie

Een mooie glimlach waar u trots op bent! Orthodontie is de specialisatie die zich bezighoudt met de optimalisatie van de stand van tanden in de kaken door middel van beugels. Waar vroeger vooral kinderen een beugel droegen, zien we tegenwoordig ook steeds meer volwassenen.

Implantologie

Wanneer een of meerdere elementen verloren zijn gegaan, kunnen we gebruik maken van implantaten. Een innovatieve techniek die veel potentieel heeft binnen de tandheelkunde is L-PRF. Hierbij verbetert het genezingsproces en herstel van het kaakbot. Ook een sinuslift en immediaat plaatsen van het implantaat behoren tot onze expertise.

  • Dentipelt Slider 1
  • Dentipelt Slider 2
  • Dentipelt Slider 3
  • Dentipelt Slider 4
  • Dentipelt Slider 5