Kindertandheelkunde


Van peuters tot tieners, een goed onderhoud van je gebit is de basis van een gezond gebit.

Melkgebit

Ook de allerkleinsten zijn welkom in onze praktijk. Juist voor hen is het belangrijk regelmatig op controle te komen. De meeste aandacht gaat uit naar preventie, want een cariesvrij gebit is ons doel.

Voorafgaand aan het blijvend gebit, krijgt een kind eerst z´n melktandjes. De eerste melktand breekt door tussen de 3 en 9 maanden, maar is per kind verschillend. Het melkgebit is compleet wanneer het kind 2,5 jaar oud is en telt dan 20 melktandjes.

Vanaf de doorbraak van de eerste melktandjes is het belangrijk 2 maal per dag te poetsen gedurende 2 minuten. Poets als ouder liefst na tot de leeftijd van 9 jaar. Uw kind heeft namelijk nog niet voldoende motoriek om dit zelfstandig te doen.

Kinderen vragen meestal een speciale aanpak om een behandeling vlot te laten verlopen. Alles wordt op een rustige en eerlijke manier uitgelegd. Kinderen kunnen zo op een leuke manier kennis maken met de tandheelkunde. Een behandeling is op die leeftijd meestal niet nodig maar we kunnen wel tips en voorlichting geven en eventueel bijsturen waar mogelijk. Uw kind kan op deze manier ook vertrouwd raken met de tandartsomgeving.

Kinderen zijn gevoeliger voor gaatjes en tanderosie dan volwassenen. Dit komt doordat het glazuur van de tanden en kiezen van een kind tijdens de doorbraak nog niet volledig is uitgehard.

Daarom raden we u aan om tweemaal per jaar op periodieke controle te komen.

Lachgas

Het is mogelijk om kinderen die angstig zijn te behandelen onder lachgassedatie. Hierbij krijg je een masker op de neus en door de combinatie van lachgas en zuurstof word je in een roes gebracht. Je wordt hierbij niet in slaap gebracht. Deze behandeling is 100% veilig.

Narcodontie

Indien op jonge leeftijd een uitgebreide gebitsaantasting wordt vastgesteld, kunnen we, in overleg met de ouders uiteraard, kiezen voor behandeling onder algehele narcose. Hierbij verwijzen we u door naar het ziekenhuis.

Controle

Voorkomen is beter dan genezen. Het krijgen en behouden van een gezond gebit bestaat uit het goed verzorgen van uw mondhygiëne, maar ook het constateren van problemen in een vroeg stadium is erg belangrijk. Juist daarom is het belangrijk om ieder half jaar op controle te komen.

Lees meer

Orthodontie

Een mooie glimlach waar u trots op bent! Orthodontie is de specialisatie die zich bezighoudt met de optimalisatie van de stand van tanden in de kaken door middel van beugels. Waar vroeger vooral kinderen een beugel droegen, zien we tegenwoordig ook steeds meer volwassenen.

Lees meer

Implantologie

Wanneer een of meerdere elementen verloren zijn gegaan, kunnen we gebruik maken van implantaten. Een innovatieve techniek die veel potentieel heeft binnen de tandheelkunde is L-PRF. Hierbij verbetert het genezingsproces en herstel van het kaakbot. Ook een sinuslift en immediaat plaatsen van het implantaat behoren tot onze expertise.

  • Dentipelt Slider 1
  • Dentipelt Slider 2
  • Dentipelt Slider 3
  • Dentipelt Slider 4
  • Dentipelt Slider 5