Patiëntinformatie


Nieuwe patiënt

Uw eerste bezoek

Bij uw allereerste bezoek kan de tandarts 3 verschillende behandelingen uitvoeren:

1. Intake

Tijdens het eerste bezoek nemen we tijd om kennis met mekaar te maken. Er wordt een uitgebreid mondonderzoek uitgevoerd al dan niet gecombineerd met röntgenfoto’s. Er wordt gekeken of er gaatjes zijn. Aan de hand van de Dutch Periodontal Screening Index (DPSI) zal de gezondheid van uw tandvlees gemeten worden. Ook wordt er gekeken naar de slijmvliezen, kauwstelsel of andere ziekteprocessen. Er wordt een behandelplan en begroting opgemaakt, naargelang uw wensen.

2. Urgentie

U hebt een urgente klacht : Pijn, fronttand afgebroken, trauma, problemen met prothese. Voor deze urgente behandelingen wordt plaats voorzien in onze agenda. Naargelang de ernst van de klacht proberen we u de dag zelf nog te helpen.

3. Consultatie

U hebt een vraag of wenst een second opinion over een tandheelkundig probleem. Indien u nog recente foto’s heeft van uw vorige tandarts mag u deze gerust meenemen.

Afspraken

Wij herinneren u steeds 48 uur op voorhand aan uw afspraak. Bij niet nakomen of niet tijdig (24 uur op voorhand) annuleren van uw afspraak, worden kosten in rekening gebracht.

Betaling

Wij streven ernaar zoveel mogelijk digitaal te werken. Contant betalen kan, maar wij verkiezen betaling via bancontact. Betalingen op factuur of creditcard zijn niet toegestaan.

Tarieven

Al onze behandelingen worden op hoog kwilitatief niveau en met de nieuwste technieken uitgevoerd. Jammer genoeg laat de huidige terugbetaling het niet toe dit binnen de huidige conventietarieven uit te voeren. Omwille hiervan zijn we niet geconventioneerd. Voor gespecialiseerde behandelingen, evenals prothetische voorzieningen of implantaatwerk, maken we vooraf graag een geïndividualiseerde vrijblijvende begroting.

We kunnen de derdebetalersregeling toepassen voor:

 • Kinderen jonger dan 18 jaar
 • Volwassen die recht hebben op verhoogde tegemoetkoming
 • Chronisch zieken

Dit houdt in dat we de betaling rechtstreeks regelen met de mutualiteit.

Wat neem je mee?

 • Identiteitskaart
 • Eventueel recente RX foto’s van uw vorige tandarts
 • Eventuele verwijsbrief

Controle

Voorkomen is beter dan genezen. Het krijgen en behouden van een gezond gebit bestaat uit het goed verzorgen van uw mondhygiëne, maar ook het constateren van problemen in een vroeg stadium is erg belangrijk. Juist daarom is het belangrijk om ieder half jaar op controle te komen.

Lees meer

Orthodontie

Een mooie glimlach waar u trots op bent! Orthodontie is de specialisatie die zich bezighoudt met de optimalisatie van de stand van tanden in de kaken door middel van beugels. Waar vroeger vooral kinderen een beugel droegen, zien we tegenwoordig ook steeds meer volwassenen.

Lees meer

Implantologie

Wanneer een of meerdere elementen verloren zijn gegaan, kunnen we gebruik maken van implantaten. Een innovatieve techniek die veel potentieel heeft binnen de tandheelkunde is L-PRF. Hierbij verbetert het genezingsproces en herstel van het kaakbot. Ook een sinuslift en immediaat plaatsen van het implantaat behoren tot onze expertise.

 • Dentipelt Slider 1
 • Dentipelt Slider 2
 • Dentipelt Slider 3
 • Dentipelt Slider 4
 • Dentipelt Slider 5