Prothese


Wanneer de esthetiek , de occlusale stabiliteit of het kauwen verstoord is, maken wij een prothese die past bij uw situatie.

In een gebit kunnen er een of meer tanden gedeeltelijk dan wel geheel ontbreken. Wanneer de esthetiek , de occlusale stabiliteit of het kauwen verstoord is, kunnen we een prothese maken. Ook verzorgen wij reparaties of aanpassingen aan een bestaand gebit.

Een kunstgebit is een uitneembare prothese die uw eigen tanden en kiezen vervangt. Er zijn meerdere soorten kunstgebitten. We bespreken graag met u welk type het beste bij uw situatie past.

Een klikgebit (overkappingsprothese):

Dit kan een oplossing zijn als uw kaak zo ver geslonken is dat deze helemaal vlak is en uw kunstgebit moeilijk op zijn plaats blijft zitten. In de (onder)kaak worden over het algemeen twee of vier implantaten geplaatst. Op deze implantaten kunnen drukknopjes of een staafhuls constructie geplaatst worden. Dit biedt veel meer stevigheid dan een kunstgebit. Een klikgebit kan men wel in en uit doen, maar zit gedurende de dag vastgeklikt op de implantaten waardoor deze niet zomaar los kan schieten.

Waarom een prothese?

Soms past een oud gebit niet meer goed, zit het los of wordt eten steeds lastiger. Blijf daar dan niet mee zitten, maar neem contact op. We denken graag mee over een oplossing.

Terugbetaling door de mutualiteit

Voor patienten vanaf 70 jaar is er onder bepaalde voorwaarden een terugbetaling door de mutualiteit voor een prothese in de onderkaak op twee implantaten.

Een gedeeltelijke prothese (plaat- of frameprothese):

We gebruiken uw eigen gezonde tanden en/of bestaande kronen als basis ter bevestiging van een kunstharsprothese of frameprothese.

Een kunstharsprothese is het meest eenvoudige gebit, volledig uit kunsthars vervaardigd. Ondanks dat het verhemelte volledig bedekt is, wordt een kunstharsprothese in de bovenkaak redelijk goed verdragen dankzij een aanvaardbare houvast. In de onderkaak is dit minder evident. De voordelen zijn dit deze prothese makkelijker uit te breiden is als er tanden verloren gaan en de kosten.

Een frameprothese is een klikgebit op eigen tanden, gedeeltelijk in metaal en gedeeltelijk in kunsthars. Voorwaarde hiervoor is dat er nog gezonden eigen tanden aanwezig zijn. Voordelen tov een kunstharsprothese is meer comfort, minder smaakverlies en vraagt minder aanpassingen van de patient.

Een uitneembare prothese (kunstgebit):

We plaatsen zowel in de onderkaak als in de bovenkaak een prothese.

Een immediaat prothese: deze dient als overbrugging naar een (gewone) volledige prothese of uiteindelijk klikgebit. Hierbij worden de nog resterende tanden en kiezen verwijderd en wordt direct een prothese over de extractiewonden geplaatst.

Een telescoopprothese (overkappingsprothese):

Een overkappingsprothese geplaatst op telescoopkronen.

Controle

Voorkomen is beter dan genezen. Het krijgen en behouden van een gezond gebit bestaat uit het goed verzorgen van uw mondhygiëne, maar ook het constateren van problemen in een vroeg stadium is erg belangrijk. Juist daarom is het belangrijk om ieder half jaar op controle te komen.

Lees meer

Orthodontie

Een mooie glimlach waar u trots op bent! Orthodontie is de specialisatie die zich bezighoudt met de optimalisatie van de stand van tanden in de kaken door middel van beugels. Waar vroeger vooral kinderen een beugel droegen, zien we tegenwoordig ook steeds meer volwassenen.

Lees meer

Implantologie

Wanneer een of meerdere elementen verloren zijn gegaan, kunnen we gebruik maken van implantaten. Een innovatieve techniek die veel potentieel heeft binnen de tandheelkunde is L-PRF. Hierbij verbetert het genezingsproces en herstel van het kaakbot. Ook een sinuslift en immediaat plaatsen van het implantaat behoren tot onze expertise.

  • Dentipelt Slider 1
  • Dentipelt Slider 2
  • Dentipelt Slider 3
  • Dentipelt Slider 4
  • Dentipelt Slider 5