Endodontologie


Een endodontische behandeling of wortelkanaalvulling kan nodig zijn wanneer een tandzenuw ontstoken of afgestorven is.

Een endodontische behandeling is noodzakelijk wanneer de zenuw in de tand ontstoken of afgestorven is door tandbederf, trauma, een lekkende vulling of zelfs zonder aanwijsbare oorzaak. Hierdoor kunnen acute pijnklachten ontstaan of een chronische ontsteking.

Een wortelkanaalbehandeling bestaat uit het verwijderen van de zenuw en bacteriën die zich in de wortelkanalen van de tand bevinden. Daarom wordt deze behandeling ook wel eens ontzenuwen genoemd. Wanneer het tandweefsel niet wordt verwijderd, kan de ontsteking zich naar uw kaakbot uitbreiden. Hierdoor kan uw kaakbot verloren gaan en kunnen tanden en kiezen los gaan staan of zelfs uitvallen.

Indien er reeds een wortelkanaalbehandeling op een tand gebeurd is en deze toch weer begint te ontsteken, kan een her-behandeling van de tand nodig zijn.

Controle

Voorkomen is beter dan genezen. Het krijgen en behouden van een gezond gebit bestaat uit het goed verzorgen van uw mondhygiëne, maar ook het constateren van problemen in een vroeg stadium is erg belangrijk. Juist daarom is het belangrijk om ieder half jaar op controle te komen.

Lees meer

Orthodontie

Een mooie glimlach waar u trots op bent! Orthodontie is de specialisatie die zich bezighoudt met de optimalisatie van de stand van tanden in de kaken door middel van beugels. Waar vroeger vooral kinderen een beugel droegen, zien we tegenwoordig ook steeds meer volwassenen.

Lees meer

Implantologie

Wanneer een of meerdere elementen verloren zijn gegaan, kunnen we gebruik maken van implantaten. Een innovatieve techniek die veel potentieel heeft binnen de tandheelkunde is L-PRF. Hierbij verbetert het genezingsproces en herstel van het kaakbot. Ook een sinuslift en immediaat plaatsen van het implantaat behoren tot onze expertise.

  • Dentipelt Slider 1
  • Dentipelt Slider 2
  • Dentipelt Slider 3
  • Dentipelt Slider 4
  • Dentipelt Slider 5