Tanden bleken


Een mooie witte glimlach voor iedereen.

Iedereen wilt een mooie witte glimlach. Naarmate we ouder worden zullen onze tanden verkleuren door verschillende oorzaken. Koffie, thee, rode wijn en sigaretten zijn de hoofdoorzaken van externe verkleuring. Met tandenpoetsen kunnen deze verkleuring niet worden weggenomen.

Voor het bleken van de tanden maken we gebruik van producten op basis van peroxide.Door middel van chemische reactie trekt peroxide de kleurstoffen van de tanden.

Om de tanden te laten bleken zijn er 2 mogelijken:

HOME BLEACHING:

Dit is de meest toegepaste techniek.

Deze bestaat uit 2 stappen. Eerst worden er afdrukken gemaakt van het gebit waarna door een tandtechnisch labo twee perfect aansluitende bleeklepels wordt vervaardigd en waarbij ruimte is voorzien voor het bleekgel.

Je krijgt de op maat gemaakt bleeklepels mee en 4 bleach-gelspuitjes waarna je thuis zelf aan de slag kan. Geadviseerd wordt om minimaal  1 week de bleeklepels te dragen gedurende 3 tot 6 uren per dag om de peroxide zijn werk te laten doen.

IN DE PRAKTIJK BLEACHING:

Het principe is vergelijkbaar met het home bleachen. Ook hierbij wordt er gebleekt door een bleekgel met peroxide, die echter veel meer geconcentreerd is.

Een bleekbehandeling bij ons gebeurt met de Philips Zoom! Deze zijn professioneel erkend en maken je tanden een aantal tinten witter, zonder beschadiging van je gebit.

Hoe verloopt de bleekbehandeling bij ons?

Het bleken bij ons duurt 1,5 uur.
Aan de hand van bleekgel en een blauwe ledlamp proberen wij jou tanden 6 tot 8 tinten lichter te maken.
We beginnen met het aanbrengen van een beschermlaag over het tandvlees. Hierna brengen we de bleekgel aan en zetten de lamp aan. Dit duurt telkens 15 minuten, naargelang de snelheid waarmee uw tanden lichter worden, herhalen we dit 3 tot 4 keer maximum.
Let wel, het bleekresultaat kan verschillen van persoon tot persoon. We kunnen dus nooit op voorhand zeggen wat het uiteindelijke resultaat gaat zijn!

Het bleken van tanden is niet schadelijk voor het gebit

We kunnen enkel het tandweefsel bleachen, op bestaande vullingen is er geen effect

Er kan gevoeligheid ontstaan tijdens en na het bleachen gedurende enkele dagen

Geadviseerd wordt om gedurende 48 uur na het bleken voorzichtig te zijn met uw voeding. Roken, koffie, drinken van roken wijn of nuttigen van gekleurd voedstel zoals chips, spaghettisaus, tomatensoep wordt ten strengste afgeraden.

Controle

Voorkomen is beter dan genezen. Het krijgen en behouden van een gezond gebit bestaat uit het goed verzorgen van uw mondhygiëne, maar ook het constateren van problemen in een vroeg stadium is erg belangrijk. Juist daarom is het belangrijk om ieder half jaar op controle te komen.

Orthodontie

Een mooie glimlach waar u trots op bent! Orthodontie is de specialisatie die zich bezighoudt met de optimalisatie van de stand van tanden in de kaken door middel van beugels. Waar vroeger vooral kinderen een beugel droegen, zien we tegenwoordig ook steeds meer volwassenen.

Implantologie

Wanneer een of meerdere elementen verloren zijn gegaan, kunnen we gebruik maken van implantaten. Een innovatieve techniek die veel potentieel heeft binnen de tandheelkunde is L-PRF. Hierbij verbetert het genezingsproces en herstel van het kaakbot. Ook een sinuslift en immediaat plaatsen van het implantaat behoren tot onze expertise.

  • Dentipelt Slider 1
  • Dentipelt Slider 2
  • Dentipelt Slider 3
  • Dentipelt Slider 4
  • Dentipelt Slider 5