Lachgassedatie


Indien u angstig bent en tegen een tandheelkundige behandeling opziet, kunt u kiezen voor een behandeling onder lachgas.

Bij lachgassedatie wordt er, met behulp van een neusmasker, een mengsel van zuurstof en lachgas teogediend. Het inademen hiervan geeft een geruststellend en kalmerend gevoel waardoor de tandheelkundige behandeling in alle rust kan plaatsvinden.

Voor wie?

Lachgassedatie is een zeer doeltreffend hulpmiddel tijdens de behandeling van angstige patiënten, kinderen, mensen met verhoogde braakneiging en patiënten met een lichamelijke of geestelijke handicap. Ook voor patiënten bij wie stress beter vermeden kan worden, zoals astma- of epilepsiepatiënten, vormt lachgassedatie een goede oplossing.

In volgende gevallen mag er geen lachgassedatie plaatsvinden:

  • Bij patiënten zonder neusademhaling (bv. bij verkoudheid), met longemfyseem, klaplong of hartfalen
  • Bij spierzwakte, MS of FOB
  • Bij depressie, schizofrenie of recente middenoorontsteking
  • Bij zwangerschap

Belangrijk om te weten:

Het is een volledig veilig hulpmiddel waarbij de patiënt steeds bij bewustzijn blijft. Wanneer u komt voor een behandeling met lachgassedatie, mag u in de voorgaande uren niet te veel eten. Een licht ontbijt of -lunch is toegestaan. Na lachgassedatie blijft u nog een half uurtje in de wachtzaal zodat alle gassen uit uw lichaam verdwijnen, nadien kan u zonder problemen met de auto rijden.

Controle

Voorkomen is beter dan genezen. Het krijgen en behouden van een gezond gebit bestaat uit het goed verzorgen van uw mondhygiëne, maar ook het constateren van problemen in een vroeg stadium is erg belangrijk. Juist daarom is het belangrijk om ieder half jaar op controle te komen.

Lees meer

Orthodontie

Een mooie glimlach waar u trots op bent! Orthodontie is de specialisatie die zich bezighoudt met de optimalisatie van de stand van tanden in de kaken door middel van beugels. Waar vroeger vooral kinderen een beugel droegen, zien we tegenwoordig ook steeds meer volwassenen.

Lees meer

Implantologie

Wanneer een of meerdere elementen verloren zijn gegaan, kunnen we gebruik maken van implantaten. Een innovatieve techniek die veel potentieel heeft binnen de tandheelkunde is L-PRF. Hierbij verbetert het genezingsproces en herstel van het kaakbot. Ook een sinuslift en immediaat plaatsen van het implantaat behoren tot onze expertise.

  • Dentipelt Slider 1
  • Dentipelt Slider 2
  • Dentipelt Slider 3
  • Dentipelt Slider 4
  • Dentipelt Slider 5